geschiedenis

geschiedenis van Xin-Feng Chow Chows op het web

In januari 2000 ben ik begonnen met een gratis website bij XOOM, members.xoom.com/meulstee, 4 pagina's over mijn eigen Chow Chows Nemo en Pandora met een paar foto's. Later werd dat members.nbci.com/meulstee en werd de site meer uitgebreid.
De pagina's zijn gedeeltelijk nog te vinden via het webarchief (zonder de foto's). Daar is de versie van januari 2001 in zijn geheel bewaard gebleven. De Xin-Feng site verhuisde naar freeservers nadat nbci ophield met de gratis sites. In 2002 gaf onze toenmalige provider FREELER de mogelijkheid om naast de e-mail een site bij hen onder te brengen, zo kwamen we op www.ai170841.freeler.nl terecht.
In februari 2005 werd het domein xin-feng.nl vastgelegd en hebben de Xin-Feng Chow Chows daar hun plek op het web. De site wordt probleemloos gehost door Your Hosting.
In de loop van de tijd is de Xin-Feng site uitgegroeid van een paar pagina's over mijn eigen korthaar Chow Chows tot een redelijk uitgebreide bron van informatie over het ras. Ik hoop in de toekomst nog pagina's toe te voegen over gedrag, opvoeding en het "lezen" van de lichaamshouding en gezichtsuitdrukking van de Chow Chow.
Van 2001 tot 2004 bestond de "Nemo's Website Award" en ontving de site ook awards van andere sites. Bij de laatste reorganistaie van de site in 2006 besloot ik deze pagina's niet meer op te nemen.
Vanaf januari 2007 tot augustus 2012 heb ik zo af en toe wat op het weblog geschreven.

gerelateerde sites

De Chow Chow Puppie Pages (nu niet meer on-line) begonnen met een paar foto's van voornamelijk eigen Chows, omdat ik op het web weinig foto's van korthaar Chow Chows kon vinden. Met hulp van bezoekers werd het een mooi overzicht van Chow Chow pups in alle kleuren, zowel kort- als langharig, en waren er ook veel verschillende types te zien.
Anita's Artwork (nu niet meer on-line) begon als kleine webgalerie met een paar bewerkte hondenfoto's. Later kwamen er afbeeldingen van honden, bloemen en de stad Rotterdam bij. De meeste waren gemaakt tussen 2000 en 2003.

hoe word deze website gemaakt

De allereerste pagina's werden met de XOOM-site builder gemaakt. Later heb ik mezelf HTML aangeleerd door sources van webpagina's te bekijken. Ooit was ik COBOL- en PL1-programmeur en de kennis van deze main-frame programmeertalen hielp bij het begrijpen en toepassen van HTML. De pagina's van de handleiding HTML, die ik later ontdekte, leerden mij om de pagina's uiteindelijk in "Valid HTML" te veranderen.
In september 2006 heb ik de pagina's herschreven met behulp van CSS waarbij de CSS cursus van www.mijnhomepage.nl en de handleiding HTML behulpzaam waren.
In september/oktober 2010 is de indeling van de site veranderd, het gebruik van CSS uitgebreid en zijn de pagina's overgezet naar XHTML.
De foto's worden op maat gemaakt met Ulead Photo Express 2.0 SE en 20/20. De achtergrond afbeelding is gemaakt met 20/20. Ulead Photo Express SE werd in 2000 meegeleverd toen ik een HP scanner kocht; 20/20 is een gratis foto bewerkings programma.
De foto albums van Nemo, Pandora, Callisto en Gladdich werden oorspronkelijk gemaakt met behulp van Picasa, een gratis foto programma van Google, maar werden in oktober 2010 aangepast aan de lay-out van de website.

inhoud

deze pagina is gewijzigd op:
13 juni 2018
© Anita Meulstee

Valid CSS Valid XHTML 1.0 Strict HOME | sitemap | vrijwaring | contact
© Anita Meulstee