boeken

aanbevolen boeken over de Chow Chow

de Chow Chow in Nederland Er zijn niet zo veel boeken over de Chow Chow in het Nederlands. In mijn boekenkast staan:
De Chow Chow in Nederland door Janneke Leunissen-Rooseboom, De Chow Chow door G. Kindt en G. Jens en het informatieboekje van de Nederlandse Chow Chow Club NCCC - de chow chow door de heer L.G.M. v.d. Broek.

De Chow Chow in Nederland en het informatieboekje zijn verkrijgbaar bij de de Nederlandse Chow Chow Club.

In het Engels is het aanbod van boeken over de Chow Chow vele malen groter, hier een aantal titels:
Sinds 2001 komt elke twee jaar een nieuwe editie uit van The World of Chows in (jaartal), de meest recente uitgave is The World of Chows in 2007 and 2008, uitgever BBpress, samengesteld door Janneke Leunissen-Rooseboom.
De twee boeken van Dr. Samuel Draper & Joan McDonald Brearley The book of the Chow-Chow en The world of the Chow-Chow zijn standaardwerken voor iedere serieuze Chow Chow liefhebber.
Nog drie interessante boeken The complete Chow Chow door Kip Kopatch, The Chow Chow door Anna Katherine Nicholas en het boek van Clifford Shyrock How to raise and train a Chow Chow.

boeken over hondentraining

Het boek dat mijn visie op honden en training veranderde was Kalmerende signalen van Turid Rugaas, een Noorse hondentrainster.
Daarnaast beveel ik Stop met blaffen van Karen Pryor en Hondencultuur van Jean Donaldson aan.

boeken over honden

karakterhonden, karakterbazen Het boek van Konrad Lorenz Zo kwam de mens aan de hond blijft één van mijn favoriete boeken over honden, samen met de twee boeken van Eberhard Trumler Honden zijn om van te houden en Honden moet je serieus nemen.

Voor fokkers beveel ik het standaardwerk over geboorte van Dr C. Naaktgeboren aan De geboorte bij de hond en het onlangs uitgekomen boek Erfelijke afwijkingen bij de hond door Luc J. Peelman aan.

Als laatste wil ik nog het boek Karakter honden, karakter bazen van Sacha Gaus en Nicky Gootjes even onder de aandacht brengen omdat daar een foto van Nemo en Callisto in staat.

ras info

deze pagina is gewijzigd op:
20 juni 2011
© Anita Meulstee

Valid CSS Valid XHTML 1.0 Strict HOME | sitemap | vrijwaring | contact
© Anita Meulstee