training

opvoeding en training van de Chow Chow

volgen

opvoeding

De Chow Chow heeft een opvoeding met zachte, maar consequente hand nodig. Hij zal al snel gewend raken aan de dagelijkse routines en daar zijn plek in vinden. Chow Chows zijn erg schoon op zichzelf en snel zindelijk, meestal al met 5 weken. Beloon gedrag dat u prettig vindt en negeer ongewenst gedrag. Het best kunt u een puppy-cursus volgen bij een hondenschool waar positief getraind wordt.

training

Een Chow Chow zal pas gehoorzamen als hij zelf de noodzaak of reden van het commando inziet (de baas een plezier doen kan ook een goede reden zijn). Als de Chow Chow getraind wordt is daar veel geduld bij nodig, want de meeste Chow Chows leren niet erg snel en hebben ook een eigen mening...
De basiscommando's zal iedere Chow Chow kunnen leren, maar als u verder wilt trainen hangt het van de individuele Chow Chow af of dat met succes te doen is.

tips

zit Een paar punten die het trainen wat makkelijker maken: eindeloze herhalingen en meer van hetzelfde vinden ze niets, probeer zoveel mogelijk korte trainingen te doen, zodat de aandacht niet verslapt en ze zich niet gaan vervelen.

De basis voor elke vorm van training is aandacht voor de baas, werk daar eerst aan!

Dwing niets af, forceer zo min mogelijk, probeer commando's op een zo natuurlijk mogelijke manier aan te leren.

Het commando "ZIT" bijvoorbeeld is heel makkelijk aan te leren door iets lekkers boven de neus te houden en als de Chow Chow zijn neus omhoog doet, uw hand, met het lekkers, iets naar achteren te bewegen, hij gaat nu vanzelf zitten! Op dat moment zegt u ook "zit" en geeft u het lekkers. Al snel zal het commando opgevolgd worden, blijf belonen als het commando opgevolgd wordt en bouw de beloning langzaam af.

ras info

deze pagina is gewijzigd op:
20 oktober 2010
© Anita Meulstee

Valid CSS Valid XHTML 1.0 Strict HOME | sitemap | vrijwaring | contact
© Anita Meulstee