Eoos

Xin-Feng's Eoos (2009 - 2011)

Xin-Feng's Eoos

Eoos 20090424
Xin-Feng's Eoos werd bij ons geboren op 4 maart 2009. Ze was een dochter van Chimay. We vonden haar zó leuk dat ze mocht blijven.

Eerlijk gezegd wilde Eoos zelf niet weg en verstopte ze zich in de bench zodra er bezoek was, vaak samen met Esmo en Eki. Maar natuurlijk vonden wij haar ook leuk genoeg om haar te laten blijven!


Eoos en Gladdich 20090525

Eoos en Gladdich

Eoos en Gladdich waren maatjes van elkaar. Gladdich was heel blij dat er van het E-nest wel een pup bleef. Helaas hebben ze niet lang van elkaar kunnen genieten.

Na Gladdichs dood zagen we dat Eoos toch ook zo af en toe last had gehad van Gladdich, ze sloop heel laag langs plekken waar Gladdich vaak gelegen had en liep weer normaal als ze zag dat hij daar niet meer was.

Eoos en Ari 20101211

Eoos en Ari

Het duurde even voor Eoos door had dat ze met Ari kon spelen, maar uiteindelijk kreeg ze door dat hij ook een leuk speelmaatje was. En lagen ze na het spelen fijn samen op het hondenkussen.

gezondheids onderzoeken

uitslag HD onderzoek (HD-C)
uitslag ED onderzoek (ED 3)
Helaas was de uitslag van het elleboog onderzoek zo slecht, dat we besloten om niet met Eoos te fokken.

Eoos 20090428

een vreselijk en onverwacht einde

Op 28 februari 2011 ging Eoos naar de dierenarts om gesteriliseerd te worden. Omdat haar ellebogen zo slecht waren mocht ze geen pups krijgen. Net als bij haar moeder Chimay werden de loopsheden steeds heftiger en werd de tijd tussen de loopsheden steeds korter. Bij Chimay was dat pas weer normaal geworden na haar eerste nest, dus leek het ons beter om Eoos te laten helpen.

Helaas ging het mis... Ergens in je achterhoofd weet je wel dat een narcose altijd een risico is, een klein risico weliswaar... Eoos leek in eerste instantie goed bij te komen, maar toen kwam er bloederige ontlasting. Anafylactische shock, een heel heftige allergische reactie, die op de darmen sloeg. Vermoedelijk veroorzaakt door de antibiotica (Synulox).
Ze heeft gevochten als een leeuw en het tot de volgende ochtend volgehouden, maar toen ging het niet meer om 11:11 uur is ze in Franks armen bij de dierenarts overleden.

Lelystad, 1 september 2011

onze Chows

meer over Eoos
vale Eoos
fotoalbum
stamboom
puppie foto's

deze pagina is gewijzigd op:
13 februari 2018
© Anita Meulstee

Valid CSS Valid XHTML 1.0 Strict HOME | sitemap | vrijwaring | contact
© Anita Meulstee