Gladdich

Bruichladdich Blu of the Royal Club (2006 - 2009)

Bruichladdich Blu of the Royal Club

Kitty en Gladdich 061017 Hier een foto van Bruichladdich Blu of the Royal Club en zijn fokster Kitty Buurman (Royal Club Chow Chows), bij onze eerste kennismaking.
Nadat Nemo overleden was gingen we op zoek naar een maatje voor Chimay. We zochten een zwarte korthaar Chow Chow, maar we vonden een blauwe.
Hij werd geboren op 13 september 2006, zijn roepnaam was Gladdich.

éénoog

Gladdich had een blind oog, hij zag alleen met zijn linkeroog.
Deze afwijking heet microphthalmia en is een erfelijke afwijking. Daarom was hij niet geschikt voor de fok en om een ongewenste dekking met Chimay uit te sluiten, was hij gecastreerd. Gladdich en Ben 080913

mensen

Gladdich was dol op mensen, of beter gezegd op menselijke aandacht. Hij had veel vrienden in de buurt, waar hij, als hij de kans kreeg, even een knuffel ging halen.
Bezoek werd enthousiast ontvangen, soms wat erg enthousiast, het liefst sprong hij naast de visite op de bank om uitgebreid te knuffelen en hen af te likken. Op de foto een blije Gladdich met Ben Kooijmans in Klaaswaal.

honden

Andere honden daarentegen kon Gladdich niet uitstaan. Toen hij 10 weken was begon hij vreemde honden aan te vallen. Het maakte niet uit of het een teef, reu of pup was. Het duurde helaas een tijdje voor we door hadden wat het probleem was, want hij speelde wel met honden uit de buurt die hij in zijn eerste twee weken hier had ontmoet. Vanaf dat moment ben ik gericht gaan trainen op het negeren van andere honden en hebben we hem niet meer los laten lopen. Op den duur kwam hij zelf naast me lopen als hij een hond aan zag komen.

het D-nest

Gladdich 070715 Gladdich vond onze eigen pups geweldig. De tijd met het D-nest was voor hem een feest. Veel bezoek en aandacht en vooral toen er op het eind nog maar twee pups waren, speelde hij met eindeloos geduld. Op het weblog staat een filmpje van Gladdich en Demi. Hij vond het dan ook vreselijk toen de laatste pup van ons D-nest vertrok.

knie problemen

In 2008 begonnen de problemen met zijn knieën. In februari scheurde de band in zijn rechterknie en werd hij geopereerd, in oktober volgde zijn linkerknie. Het hele jaar stond in het teken van revalidatie. Na de tweede operatie bleef het tobben.

kinderen

Als jonge hond was Gladdich dol op alle mensen, groot en klein. Helaas was hij in de zomer van 2008 heel erg geschrokken van een kind dat hem vanaf zijn blinde kant benaderde en hield hij daar een grote angst voor kinderen aan over. Net als eerder bij de problemen met andere honden, ben ik gaan werken aan het negeren van kinderen en zorgde ervoor dat kinderen voortaan uit zijn buurt bleven. Dat was moeilijk voor een aantal kinderen uit de buurt, voor wie Gladdich een grote grijze knuffelbeer geweest was. Gladdich en Eoos 090525

het E-nest

De tijd met het E-nest leek Gladdich weer gelukkig en blij. Maar als we bezoek kregen met kinderen er bij, moesten we Gladdich uit de buurt houden.
Gladdich was ongelofelijk blij dat er deze keer een pup bleef.
Eoos en hij waren veel samen buiten in de tuin en speelden veel samen.
Het bleef echter tobben met z'n achterpoten, regelmatig hinkte hij achter, alhoewel de dierenarts aan de knie niets meer kon vinden.

agressie

Gladdich 090221 De laatste weken werd Gladdich steeds agressiever. Als we buiten liepen met Eoos er bij wilde hij alle aandacht voor zichzelf. Om de aandacht op hem gericht te houden sprong hij dan tegen mensen op, maar viel dan plotseling aan. Dit gebeurde bij mensen waar hij normaal gesproken dol op was. We zijn Gladdich toen apart uit gaan laten.
Maar ook in de tuin werd zijn gedrag moeilijker. Als er buiten het hek iets was wat hem opwond, reageerde hij zich af op Chimay. Op 16 juli vloog hij Chimay weer aan en was niet meer te stoppen... Toen we hem eindelijk bij Chimay vandaan hadden, had ze meer dan 30 wonden en was ze bont en blauw. We besloten dat het genoeg was en hebben Gladdich in laten slapen.

Achteraf denken we dat hij veel pijn had. Dat de problemen met z'n knieën problemen in zijn rug veroorzaakt hebben en dat de agressie uit pijn voort kwam.

Lelystad, 13 september 2009

onze Chows

meer over Gladdich
ga gerust Gladdich
fotoalbum Gladdich
stamboom Gladdich

deze pagina is gewijzigd op:
13 februari 2018
© Anita Meulstee

Valid CSS Valid XHTML 1.0 Strict HOME | sitemap | vrijwaring | contact
© Anita Meulstee