Callisto

Vita Texla Callisto (2000 - 2006)

Vita Texla Callisto

Callisto, 6 maanden Vita Texla Callisto was onze derde korthaar Chow Chow. Ze werd op 1 oktober 2000 op Texel bij Henk en Nel van Slageren (Vita Texla Chow Chows) geboren en was een kleindochter van Pandora.

In het voorjaar van 2000 hadden we geprobeerd een tweede nest met Pandora te fokken. Helaas mislukte dat en na de loopsheid kreeg Pandora een baarmoederontsteking. Geen pups meer voor Pandora, ze werd gesterilliseerd.
Pandora's dochter, Xin-Feng's Anouska, kreeg op 1 oktober haar eerste nest: twee teefjes en drie reutjes. Al snel besloten we dat we één van de teefjes wilden hebben en zo kwam Callisto naar Rotterdam.

Nemo, Pandora en Callisto

Het begin was even moeilijk, Nemo vond de pup maar niks, maar Pandora was binnen een paar dagen blij met de nieuwe aanwinst. Achteraf gezien had Callisto toen al moeite met verandering, de eerste paar dagen had ik mijn handen vol aan haar. Na een paar weken draaide Nemo ook bij.
Callisto was een heel lief Chowtje, mijn lieve schaduw, ze lag vaak bij mij of, als ze geen behoefte aan gezelschap had, op ons bed. Ze was de liefste en gevoeligste Chow Chow die we ooit hebben gehad. Susie en Callisto, 6 maanden

rennen en werken

Callisto had wel veel behoefte om te rennen, ze was dol op de twee whippets, die we soms in het Museumpark tegen kwamen. Vaak genoeg hebben we 's avonds laat op een bankje in het Museumpark gezeten, met Nemo en Pandora bij ons, wachtend tot Callisto niet meer "die blik" in haar ogen had en lang genoeg gerend had. Ze kwam elke vijf of tien minuten voorbij rennen, om zich even te melden, maar het had geen zin om haar te roepen als ze nog niet uitgerend was.
Callisto vond het leuk om wat te doen. Een paar keer per week bracht ze de post of de krant naar me toe. Ze begon er spontaan mee toen ze een maand of 4 was. Door aanmoediging en beloning (waar ze erg gevoellig voor was) kregen we een Chow die de post kwam brengen. Ook behendigheid en gehoorzaamheid vond ze leuk. Helaas heb ik het examen Gehoorzame Hond niet gehaald met haar, mijn angst- en paniek-aanvallen werden erger en op het examen kreeg ik een enorme paniek-aanval, waardoor we zakten.

puppies

Op 14 januari 2003 verblijdde ze ons met haar eerste nest, Billy, Bløffer, Bobo en Bali. Ze was een trotse en toegewijde moeder, vooral de eerste weken. Ze had er wat moeite mee toen de pups rond gingen lopen en Nemo en Pandora zich ook met de pups gingen bemoeien.
Eind oktober 2004 kreeg Callisto haar tweede nest, zeven pups. Deze keer besloten we een pup te houden: Chimay (Xin-Feng's Chimayra).

veranderingen

2004 en 2005 waren bewogen jaren, in mei 2004 overleed Pandora en nog geen twee weken later werd ik, toen ik Nemo en Callisto 's avonds laat uitliet, gemolesteerd. Nemo, die los liep, ging naar huis om Frank te halen, Callisto was vreselijk geschrokken...
Dit leidde uiteindelijk tot de verhuizing naar Lelystad.

Maar eerst werden in oktober 2004 de pups geboren en zijn we in augustus 2005 ruim een week naar Frankrijk geweest, Frank, ik en Callisto. Nemo was te oud voor zo'n lange reis en Chimay had een beetje last van wagenziekte. Dus Nemo en Chimay gingen uit logeren bij vrienden en Callisto mocht alleen met ons mee. We gingen de stambomen bezorgen bij de twee pups die naar Frankrijk gegaan waren: Crackers in de buurt van Carcassonne en Cajou in de buurt van Lyon.
Callisto was erg tevreden, zo alleen met ons. Ze kon zonder problemen alleen blijven op de kamer, zolang de grote roze koffer daar maar stond. Ik denk achteraf dat ze zo het gelukkigst geweest is...
Callisto en Chimay Terug in Rotterdam ging het met mij erg slecht en na een paar dagen logeren bij vrienden in Lelystad besloten we daar naar een huis te gaan kijken. In september vonden we een huis dat ons beviel en in oktober ging ik met de Chows naar Lelystad. Frank en de rest van de inboedel volgden in november.
In oktober begon Callisto al wat dwangmatig gedrag te vertonen, in de maanden daarna werd het steeds erger. Ze trok ook steeds meer naar Frank toe. En toen kwam die dramatische dag.... Eén januari 2006....

Het heeft anderhalf jaar geduurd voor ik deze pagina kon schrijven, Callisto, liever dan lief, mijn mooie, lieve, gevoellige Chowtje...

Lelystad, 20 juli 2007

onze Chows

meer over Callisto
memoriam Callisto
fotoalbum Callisto
stamboom Callisto

deze pagina is gewijzigd op:
13 februari 2018
© Anita Meulstee

Valid CSS Valid XHTML 1.0 Strict HOME | sitemap | vrijwaring | contact
© Anita Meulstee