Pandora

Ca-Caliban's Pandora (1996-2004)

Ca-Caliban's Pandora

Pandora september 2002 Omdat Nemo zo goed beviel, wilden wij er nog een korthaar Chow Chow bij.
Nemo's moeder kreeg een tweede nest met Bilbo Baggins van het Bossche Front (rode korthaar) op 12 februari 1996: een korthaar reu en twee kortharige teven. Pandora (Ca-Caliban's Pandora), de rode korthaar teef kwam in april 1996 bij ons wonen.
De foto hier links werd op 29 september 2002 genomen.

Nemo en Pandora

Nemo en Pandora waren dol op elkaar. Nee, in het begin was de liefde nog niet wederzijds, toen vond Nemo de pup nog een indringster in zijn rustige leven.
Nemo and Pandora Hij was kort geleden geopereerd aan zijn knie, vanwege een gescheurde knieband en hij had nog een wat kale achterpoot, waar Pandora met haar scherpe puppy-tandjes een onmiddellijke reactie uitlokte.
Nemo leerde te schuilen bij Frank op schoot en het kwam goed tussen die twee.
Nemo en Pandora waren heel Pandora's verdere leven onafscheidelijk.

Pandora's puppies

Pandora heeft één nest gekregen, ons A nest in 1998.
In het voorjaar van 2000 reisden we af naar Denemarken, om Pandora te laten dekken door de blauwe korthaar Kamp. Molboredens Smooth Guldbær.
Pandora en Callisto Helaas werd het niets tussen Pandora en Shogun. Na de loopsheid kreeg Pandora een baarmoederinfectie en werd gesteriliseerd, geen kans meer op een tweede nest van Pandora.

gouden Chows

Pandora werd grootmoeder in oktober 2000: Xin-Feng's Anouska kreeg haar eerste nest en een kortharig teefje, Vita Texla Callisto, kwam bij ons wonen.

Links een foto van Pandora en Callisto, samen op een bank in het Museumpark. De foto werd gemaakt in december 2001, in de lage winterzon lijken hun vachten wel van goud!

Frank en Pandora

Pandora was de Chow van Frank, ze adoreerde hem, zou alles voor hem doen wat maar mogelijk was.
Frank en Pandora Hun band was zo sterk dat op het moment dat Frank in het ziekenhuis tijdens een hartoperatie even in coma raakte, Pandora bij mij thuis bijna ook dood ging.

pech

Pandora was een dominante teef, met een enorme aanwezigheid. De meeste honden gingen haar uit de weg, zeker als Pandora ze wat doordringend aan keek.
Helaas had ze pech in mei 2002, we zaten in het Museumpark toen een Duiste Herder haar aanviel. Voor Pandora kwam de aanval geheel onverwacht, ze sprong op en draaide op het zelfde moment, waardoor haar knieband scheurde. Een paar dagen na de operatie scheurde de knieband in haar andere achterpoot, nog een operatie.
Het duurde maanden voor ze weer een rondje in het park kon lopen en ze werd nooit meer de machtige teef, die ze ooit geweest was.

herinneringen

Nemo en Pandora (en later ook Callisto) gingen bijna overal met ons mee: uit eten, uitgaan, op vakantie, op visite.
Pandora mei 1998 Op een avond waren we in een café, waar één van Pandora's favoriete mensen achter de bar stond. Een klant deed moeilijk en de barman besloot hem er uit te zetten. Dat ging verrassend makkelijk, geheel verbaasd keerde hij zich om om weer achter de bar te gaan staan en zag toen pas dat Pandora al die tijd achter hem had gestaan, klaar om hem te helpen.
Nog een herinnering, zelfde café, een oude dronken Engelsman voelde zich alleen en wilde Callisto aaien. Callisto was nooit zo dol op vreemden en had het er moeilijk mee. Pandora kwam helpen, nam de "aai-dienst" over en bleef bij de man zitten tot hij zich weer wat beter voelde.

Rotterdam, juni 2004

onze Chows

meer over Pandora
requiem Pandora
fotoalbum Pandora
stamboom Pandora

deze pagina is gewijzigd op:
13 februari 2018
© Anita Meulstee

Valid CSS Valid XHTML 1.0 Strict HOME | sitemap | vrijwaring | contact
© Anita Meulstee