Dorka (1984-1995)

Dorka Pievenmoed, onze Kuvasz teef
(15 december 1984 - 17 maart 1995)

Hoe Dorka bij ons kwam

Kuvasz Dorka Dorka was onze tweede hond. Omdat we in 1993 naar een groter huis gingen vonden we dat we er wel een hond bij konden nemen. We zijn naar het asiel gegaan en zagen daar een aantal "wel aardige" honden. In de laatste kennel waar we keken lag een hond helemaal achter in de hoek. Het leek wel een Kuvasz... Nu had ik jaren lang regelmatig een Kuvasz van een vriendin over de vloer gehad en ik vond dat hele mooie honden. Inderdaad de hond in het asiel was een Kuvasz en het personeel van het asiel was heel blij dat ze mee kon met iemand die wat van het ras af wist. Een eerdere plaatsing was al mis gegaan. Zo kwam Dorka in ons leven.

Frank en Dorka

Dorka en Frank

Alhoewel ik graag een Kuvasz wilde, werd Dorka de hond van Frank. Vanaf het eerste moment dat ze elkaar zagen waren ze dol op elkaar. Ze vond het vreselijk als hij soms alleen de deur uit ging, hoe kon ze dan op hem passen... Een band zoals Frank en Dorka hadden, ik denk niet dat ik het ooit nog zal zien. Het is toch anders als je ze van pup af aan hebt, zoals onze Chow Chows. De herinneringen zijn ons erg dierbaar.

laatste foto

Afscheid

Dorka was al acht jaar toen ze bij ons kwam en had een tumor. In het jaar daarna is nog twee keer een tumor verwijderd. Helaas was de laatste erg uitgezaaid en de dierenarts vertelde dat hierna opereren geen zin meer had. Ze is bijna 2 jaar bij ons geweest. De laatste twee weken van haar leven heeft ze Nemo voor ons opgevoed en toen was ze op. Ze is zacht ingeslapen op 17 maart 1995. We denken nog heel vaak aan haar.

onze Chows

deze pagina is gewijzigd op:
13 februari 2018
© Anita Meulstee

Valid CSS Valid XHTML 1.0 Strict HOME | sitemap | vrijwaring | contact
© Anita Meulstee